listopada 21, 2018

Zapiekana owsianka budyniowa

Rozgrzewające, waniliowe, jesienne śniadanie. Dobrze smakuje zarówno podane na ciepło jak i na zimno. 
Budyniowa owsianka
Składniki: 
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • mleko migdałowe ok. 1,5 szklanki
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru, bez glutenu)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
Płatki zalałam gorącym mlekiem ponad ich powierzchnię, dodałam budyń i mieszkałam do momentu, aż wchłonęły mleko. Przestudziłam i dodałam jajko i proszek. Wymieszałam dokładnie i przelałam masę do naczynia żaroodpornego. Piekłam 20 minut w 180 stopniach. 
Budyniowa owsianka z truskawkami
Na wierzchu położyłam rozmrożone truskawki i trochę suszonej żurawiny. Takie o to śniadanko zabrałam ze sobą do pracy. Pycha! Dzięki słodkim dodatkom, nie było potrzeby dodatkowego słodzenia owsianki. 
Tymczasem! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Perla con passione... , Blogger