Bardzo szybka w przygotowaniu i pełnowartościowa kolacja, którą zrobiłam w 10 minut - Pasta z awokado z oliwkami i dynią.
Składniki:
- 1 małe, dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju lnianego
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
- 8 czarnych oliwek
- garść pestek dyni
![]() |
Pasta z awokado z oliwkami i pestkami dyni |
Awokado obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do Termomixa/blendera. Czosnek przecisnęłam przez praskę i dorzuciłam do awokado. Dodałam olej, sól, pieprz i cytrynę. Zmieliłam wszystkie składniki na gładką masę. W międzyczasie pestki dyni podprażyłam na suchej patelni. Do gotowego awokado dodałam oliwki i posypałam pestkami. Udekorowałam listkami świeżej bazylii. I Gotowe! :D
Idealnie nadaje się do zjedzenia po treningu.
Tymczasem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz