listopada 01, 2018

Budyniowe pancakes z musem malinowym i masłem orzechowym

Budyniowe pancakes
Nareszcie miałam rano wystarczająco dużo czasu, żeby nasmażyć trochę fit pancake'ów! Ciasto robi się mega szybko, ale smażenie mimo wszystko trochę zajmuje. Uwierzcie mi - WARTO! Budyniowe Pancakes są puszyste i mają lekko waniliowy smak.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki (u mnie jaglana, ale wyjdzie też z owsianą, kukurydzianą, ryżową)
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy) lub sody
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (u mnie też bez glutenu)
  • olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki zmiksowałam. Smażyłam na patelni natłuszczonej olejem kokosowym.
Polałam mrożonymi malinami, które wcześniej rozmroziłam w garnku i posmarowałam masłem orzechowym. Na koniec, udekorowałam proteinowymi kuleczkami Be Raw. 
Pyszne śniadanko na początek długiego weekendu!
Tymczasem!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Perla con passione... , Blogger