maja 01, 2018

Chlebek kasztanowy

Odkryłam nowy - idealny na podróż, chlebek z mąki kasztanowej! Nie kruszy się, jest przepyszny, a do tego bardzo sycący. Świetnie nadaje się jako prowiant na majówkowe, górskie wyprawy!
Czy zrobicie go w formie chleba, czy jako ciasto, to już zależy od Was! Składa się tylko z 3 składników i jest bardzo prosty w przygotowaniu.

Składniki:
  • 6 jaj
  • 300g mąki kasztanowej
  • 1 niedojrzały banan (ze względu na zawartość skrobi)
Składniki zmiksować i wlać do formy na chleb. Jeśli chcecie z niego zrobić ciasto, polecam wsypać, między warstwy ciasta,  ulubione bakalie, ja dodałam żurawinę i orzechy nerkowca. Sam w sobie chlebek nie jest słodki, dlatego z łatwością można z niego zrobić kanapkę. Chlebek pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.

Kromeczki chlebka kasztanowego

Chleb z mąki kasztanowej

Bochenek chleba
Pakujemy do plecaka i lecimy w góry. ;)
Tymczasem!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Perla con passione... , Blogger